Képet hoztam már róla, jöjjön hát most a recept is: IR-barát, kovászolt, teljes kiőrlésű tönköly kenyérkém alapreceptje.Nálunk hónapok óta ez “a kenyér”- lehet variálni, de így egyszerű formájában is nagyon finom. Több helyen is olvastam már, hogy teljes kiőrlésű liszttel nem is lehet jó kenyeret sütni, tömör lesz, meg savanyú, sőt olyan felvetést is láttam… Tovább »
Alapkenyerem – IR-barát és élesztőmentes
Képet hoztam már róla, jöjjön hát most a recept is: IR-barát, kovászolt, teljes kiőrlésű tönköly kenyérkém alapreceptje.Nálunk hónapok óta ez “a kenyér”- lehet variálni, de így egyszerű formájában is nagyon finom. Több helyen is olvastam már, hogy teljes kiőrlésű liszttel nem is lehet jó kenyeret sütni, tömör lesz, meg savanyú, sőt olyan felvetést is láttam… Tovább »

Advent negyedik vasárnapjára egy beigli receptet hoztam nektek: IR-kompatibilis, zömében lassú CH és élesztő mentes is… :o)<br / Tovább Ez az oldal át lett költöztetve, ide. ...
Többen kérdeztétek az utóbbi időben, hogy mégis mi az, hogyan készül a vadkovász, amit használok. Bár eredetileg nem terveztem, de akkor kapjon egy külön posztot ő is. :o) Tovább Ez az oldal át lett költöztetve, ide....
Szóval az úgy volt hogy… Azt már említettem párszor, hogy nálunk intolerancia miatt a sütőélesztő nem játszik, a régi kovászomtól pedig jó pár hónapja már, hogy búcsút kellett vennem. Hónapok óta játszottam a gondolattal, hogy újat indítok – ezúttal egy kicsit jobban rákészültem és kiokosodtam a témában. Pár hete aztán bele is kezdtem, így mostanra…
Ha már kitört a mindenféle csigabiga őrület gyerek fronton, én se bírtam magammal és összedobtam egy pizzás verziót. Reggelire általában amúgy is jobban csúsznak a sós ízek nálam, és persze a család többi tagja sem tiltakozott az ötlet ellen. :o) Tovább: Ez az oldal át lett költöztetve ide. ...