Egy tál zabpehely margójára

Nem rég megjelent egy poszt a hazai egészségtudatosság egy prominens oldalán arról, hogy a zabpehely csak délelőtti fogyasztásra javasolt…

Azóta többen megkerestetek, hogy mi is ezzel a helyzet IR szempontból. Itt válaszolnék.

Azt szögezzük le nagyon az elején, hogy az a rendszer nem ez a rendszer, még ha vannak is amott olyan elemek, amik beépíthetőek ide is…

A szóban forgó poszt két tényre hivatkozik: hogy a zabpehely Glikémiás Indexe (vércukor emelő hatása) közepes, és hogy a CH tartalma 64g/100g, ami a fehér liszttel vetekszik. 

Tovább:

Ez az oldal át lett költöztetve ide.



Photo credit: Кулинарно via Visualhunt.com / CC BY-NC-SA

Címkék: , ,

 

 

Az oldal tartalmának teljes egészére vonatkozólag az 1999. évi LXXVI. tv. alapján minden jog fenntartva. Az itt található összes tartalom átvétele, utánközlése csak a szerző engedélyével és a forrás feltüntetésével lehetséges. Az anyagok másféle felhasználása, beleértve a nyomtatásban, adathordozón, vagy bármilyen más formában történő megjelenést, vagy fizetős tanfolyamokat, kizárólag csak jogdíj ellenében lehetséges.

© 2015-2017 Máth-Bálint Barbara

Tovább a blogra »